Stagetrainers

Laatst bijgewerkt:

UVolley is een op persoonlijk ontwikkeling gerichte training. We trainen op balvaardigheid, coördinatie, snelheid van bewegen, snelheid van beslissen en mentale weerbaarheid. Het is een aanvulling op de trainingen die ze bij hun clubteams hebben. Spelsystemen en tactieken laten we graag over aan hun clubtrainers. Bij UVolley willen we ook graag een rol vervullen voor trainers van andere clubs. Enerzijds om onze visie te delen en gezamenlijk te kijken naar de ontwikkeling van de talenten uit hun teams, anderzijds willen we trainers graag de kans te geven om te leren van onze toptrainers. Dat willen we op een praktische manier doen: niet meekijken met een notitieblok op schoot vanaf de tribune, maar in trainingspak in de zaal de trainingen meedraaien. Welke oefeningen doen ze, hoe instrueren ze de kinderen, waar letten ze op, hoe sturen zij bij, wat geven ze de kinderen mee? Leuk en leerzaam!

In de seizoenen ’18’19 en ’19’20 hebben meerdere trainers van andere clubs zich als ‘stagiair’ aangesloten bij UVolley. We laten er graag een paar aan het woord: wat hebben zij meegekregen van de trainingen?


Nadja de Goede, VT2-trainster bij Enervo, team JB2 (’19’20). Nu bijna VT3-trainer, teams MC1 en CMV 1 en 2:

September 2018 begon ik aan mijn VT2-opleiding, omdat ik mezelf graag wilde ontwikkelen als jeugdtrainster. Parallel daaraan heb ik in seizoen 2018-2019 mee mogen draaien bij UVolley. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren. Wat je meekrijgt tijdens de VT2-opleiding, zie je terug in de praktijk bij UVolley. De ervaren trainers geven toelichtingen bij hetgeen ze doen zowel op technisch als op organisatorisch vlak. Het heeft mij veel houvast gegeven bij de voorbereidingen van mijn eigen trainingen. Behalve dat is het ook geweldig om te mogen samenwerken met mensen die zo enthousiast met volleybal bezig zijn. Vanuit Enervo trainen dit seizoen (’19’20) ook een aantal leden mee bij UVolley. Ik geloof dat deze vorm een hele mooie kans is voor zowel spelers/speelsters als trainers/trainsters om het volleybal in de regio te promoten, én op een hoger niveau te brengen.


Arjan van Eck, vorig seizoen VT2-trainer bij OKV, teams MC1 topklasse MC2 1e klasse, CMV-teams N6 hoofdklasse, 1e klasse en niveau 2,3,4
Nu VT3-trainer bij VVU, teams MA2, NOJK-selectie MB en bij UVolley MB:

Door het assisteren bij Casper en Uberto ben je op een heel ander niveau aan het trainen geven en daarnaast op een veel hoger niveau aan het praten over volleybal en het training geven. Verder kun je van hen heel goed de kunst afkijken hoe je de spelers mee kunt krijgen om ze technisch iets te leren.


Roel Schreurs, VT2-trainer bij VVU, teams JC2 en JC3:

Assisteren bij Uvolley levert me naast goede trainingsvormen nog veel meer kennis op: wat zijn de belangrijkste vaardigheden om te ontwikkelen bij de C-jeugd, hoe bouw je dit stapsgewijs op en wat is belangrijk om de aandacht op te vestigen en wat is voor later? Ook is het heel inspirerend om te zien hoe hard de spelers aan hun eigen ontwikkeling willen werken als je ze goed begeleidt en ze merken hoe snel ze betere volleyballers worden. 100% focus op de training!


Paul van Herpen, VT2-trainer bij Servia, teams JC1 (trainer-coach) en JB1 (trainer):

Er is bij de training van de jongens door Uberto veel aandacht voor het individu. De training is zo opgebouwd dat iedereen zich kan verbeteren. Omdat je betrokken wordt in de training - je staat er met je neus bovenop - zie je niet alleen alles, maar maak je ook alles mee. Het contact met de hoofdtrainers is heel direct. Wat ik bovendien als bonus meekrijg is een dosis volleybaltechniek, en veel ideeën (daar ben ik altijd naar op zoek) voor nieuwe oefeningen en voor verbeteringen van oefeningen, die ik kan gebruiken in mijn eigen trainingen.