Opleidingsplan

Laatst bijgewerkt:

Op 24 zondagen krijgen de groepen training van ervaren toptrainers. Per periode van vier weken leggen we de nadruk op één of twee facetten van het volleybal, zoals opslag, pass, set-up, aanval en achterveldverdediging.

We proberen de spelers optimaal te prikkelen; ze leren dingen waarvan ze nog niet weten dat ze deze al kunnen (sprong-setup, sprongserve, duiken, rollen), waardoor ze grote stappen in hun technische ontwikkeling maken. De feedback die we geven is individueel gericht. De pijlers waarop onze trainingen zijn gebaseerd zijn: balvaardigheid, coördinatie, snelheid van bewegen, snelheid van beslissen, omgaan met weerstand.

We trainen in groepen: Daarbij kijken we meer naar kwaliteiten dan naar geboortejaar en of je een jongen of meisje bent. De groepen kunnen ook wisselen om doelgericht specifieke vaardigheden te trainen.

Gasttrainers: als extra stimulans laten we regelmatig een experttraining verzorgen door iemand die op dat gebied zijn of haar sporen ruimschoots verdiend heeft. Zie trainers